YALITIM ÇÖZÜMLERİ HOŞ GELDİNİZ BİZLERİ SOSYAL MEDYA'DA TAKİP ETMEYİ UNUTMAYINIZ.

E-Posta Adresimiz [email protected]

Telefon Numaramız 0 532 776 40 68

Dış Cephe İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Ana Sayfa » BLOG » Dış Cephe İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Dış Cephe İzolasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

 

Ülkemizde özellikle büyükşehirlerde ısınma yöntemi olarak doğalgaz ile ısınma sağlayan kombiler kullanılmaktadır. Doğalgaz hem doğa dostu olması hem de binalarda herhangi bir kirlilik oluşturmaması sebebiyle tercih edilmektedir. Fakat doğalgazın diğer ülkelerde temin edilmesi nedeniyle pahalı bir ısınma yöntemi olabilir. Bu nedenle binaların ısınmasını sağlamak için yüksek faturalar ödemek zorunda kalabiliyoruz. Bunun önüne geçebilmek için binaların özellikle dış cephe izolasyonu mutlaka yapılması gerekmektedir. Kaliteli malzeme kullanılarak ve iyi bir işçilik ile yapılacak dış cephe yalıtımı sonrasında binanızın ısı kaybı yaklaşık olarak yüzde 50 civarında azalacaktır.  Yüzde yüz ısı yalıtımı sağlamak istiyorsanız dış cephe dışında çatı ve pencere yalıtımı da yapılması gerekiyor.

Dış Cephe Mantolama Da Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Binaların hem ısı kaybını önleyen hem de aşırı ısınmasını engelleyen tadilat işlemine dış cephe mantolama denilmektedir. Dışarıdan soğuk ya da sıcak havanın bina içine girmesini engelleyen bu yalıtım sayesinde kışın yüksek doğalgaz faturası ödemez yazın ise serinlemek için klima kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz. Dış cephe yalıtım işlemlerinde kullanılan malzemeler ise şunlardır:

Isı yalıtım levhaları: mantolama işlemi sırasında kullanılan bu malzemeler suya dayanıklı, ömür boyu kullanılabilen, hafif ve binaya yük getirmeyen yalıtım malzemeleri olarak bilinir.

Donatı filesi: ısı yalıtım levhalarının üzerini koruması için kullanılır

Isı yalıtım sıvaları: ısı yalıtım levhalarının üzerini kapatmadan file üzeri yapılan ince sıvadır.

Kaplama sıvası: her türlü hava koşullarına dayanıklı malzemeler ile yapılan bu sıva ile ısı yalıtım levhaları gizlenir ve binanın dekoratif son görüntüsü elde edilmiş olunur.

İç Cephe Isı İzolasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Binaların yalıtım aşamalarından birisi de iç cephe izolasyon işlemidir. Bazı binalarda dış cephe izolasyon işlemleri yapılamaması durumlarında binanın içinden izolasyon yapılması gerekebilir. Bazen de kış aylarını çok soğuk geçiren bölgelerde hem dış cephe izolasyonu hem de iç cephe yalıtımı birlikte kullanılmaktadır.

Bina içinden yapılacak izolasyonun bazı dezavantajları da bulunmaktadır. İçerden yapılan yalıtım daire içi kullanım alanında biraz daralmalara sebep olur. Ayrıca bina içinde su ve elektrik tesisatı bulunması sebebiyle tam istenilen çalışma sağlanamayabilir. Konforlu bir çalışma ortamı elde edilememesinden dolayı da tam bir ısı yalıtım elde etmeniz mümkün olmamaktadır. Hiç izolasyon olmayan binada içerden yapılan izolasyon küçük de olsa fayda sağlayacaktır.

Isı İzolasyonu Nedir?

Ülkemizde tüm mevsimlerin belirgin olarak yaşanması sebebiyle yaşam alanları olan binalarda bazı düzenlemeler yapmak gerekli hale gelmektedir. Özellikle kış aylarında binalarda ısınma sıkıntısı yaşamamak adına mutlaka ısı izolasyonu yapılması gerekiyor. Binalarda ısınma masraflarının çok yüksek rakamlara çıkmaması için çatı yalıtımı, dış cephe yalıtımı, pencere yalıtımı mutlaka yapılması gerekmektedir.

Soğuk havanın bina içine girmesini engellemek için dış yalıtım bulunması çok önemlidir. Hatta kış aylarının uzun ve çok soğuk geçtiği bölgelerde hem dış yalıtım hem de bina içi yalıtım yapılması binanınız ısı kaybını önlemektedir. Isı yalıtımının inşaat yapım aşamasında yapılması hem işçilik açısından işleri kolaylaştıracaktır hem de yalıtım maliyetlerini düşürecektir.

Isıcam Nedir?

 

Son yıllarda tüm binalarda kullanılan ısıcam hakkında merak edilen soruların cevaplarını sizler için hazırladık. Isıcam nedir sorusunun kısaca cevabı yalıtım özellikli cam anlamında olmaktadır. Isıcam kullanılan ortamlarda ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu elde edilmiş olur. Isıcamın kullanım alanları arasında normal pencereler bulunurken son zamanlarda cam balkonlarda da çokça kullanılmaktadır.

Cam balkonlarında ısıcam kullanılması ile elde edeceğiniz ısı yalıtımı sayesinde yaz kış rahatlıkla bu alanları kullanabilirsiniz. Dışarıdan gelecek soğuk havayı kesmeye yarayan ısıcamlar ayrıca ses yalıtımı da sağlayacaktır. Dış ortamda bulunan seslerin cam balkonlarınıza ya da bina içine gelmesini engellemektedir. Fazla doğalgaz faturaları ödemek istemiyorsanız bina pencerelerinde mutlaka ısıcam kullanmalısınız.

Mantolama Nasıl Yapılır?

 

Günümüzde yapılan inşaatların tamamında enerji kimlik belgesi alabilmek için tüm izolasyon süreçleri tamamlanmaktadır. Binaların yalıtım malzemeleri kullanılarak dıştan kaplanması işlemine mantolama denilmektedir. Binalardaki ısı kaybının önüne geçebilmek ve enerji tasarrufu sağlayabilmek için mutlaka mantolama işlemi yapılması gerekiyor.

Bina dış cephelerinde yapılan bu işlemin profesyonel ustalar tarafından yapılması önemlidir. Şu unutulmamalıdır ki ustanız ne kadar iyi olursa olsun kullandığınız malzeme kötü ise dış cephe yalıtımından istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu yalıtım işlemi yapılabilmesi için zeminin uygun olması gerekmektedir. Zemin uygun hale geldiğinde ısı yalıtım levhaları dış cepheye yapıştırılır. Daha sonrasında üzerine özel üretilmiş dübeller ile levhalar duvarlar sabitlenerek levhaların sağlamlaştırılması yapılır.

Mantolama Nedir?

 

Bilindiği üzere mantolama kelimesi manto kıyafetinden türetilerek ortaya çıkmıştır. Binalara uygulanan bu yalıtım sistemi bir nevi binanın dıştan manto giydirilmesi gibi bir işlemdir. Yalıtım malzemeleri kullanılarak binaların hem dış cephelerine hem de iç cephelerine bu yalıtım sistemi uygulanabilmektedir.

Dış ortamdan gelen aşırı soğuk ve sıcak havanın bina içine girmesini engelleyen bu sistem sayesinde binalarınız kışın çabuk ısınacak yazın ise serin bir şekilde kalacaktır. Kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılması önemlidir. Genellikle ısınma sistemi olarak doğalgaz kullanılan evlerde yüksek fatura ödemekten kaçınmak için mutlaka binaların dış cephe izolasyonlarının yapılması gerekmektedir. Ayrıca mantolamanın yapılması bina ömrünü uzatacak bakım onarım masraflarını azaltacaktır.

 

  • SOSYAL MEDYA

  • KATEGORİLER

  • Son Eklenenler

  • Call Now ButtonHEMEN ARA